Semester - vad är det?

Joodå, jag har hört talats om semester, jag vet vad det är.
Det är sånt där som många har åtminstone en gång om året, vanligtvis sommartid i några sammanhängande veckor för att vila upp sig lite, hinna pyssla lite hemma, sova tills man vaknar utan väckarklocka, resa någonstans, eller kanske bara vara.

Jodå, jag har hört talats om semester, och jag har hört folk prata om att de behöver semester. Ja, för så är det. Man behöver vila upp sig från jobbet ibland och vara ledig. Så är det.

Fast det där gäller ju inte mig. Det gäller bara de som har ett riktigt jobb. Ett sånt jobb där du vet att du får jobba nästa vecka och nästa vecka och nästa vecka med. Ett fast jobb, en tillsvidareanställning.
Ett sånt jobb har jag aldrig haft. Fast jag har haft längre vikariat, och då har jag haft semester. Senast jag hade semester var i juli 2006. Det var riktigt skönt vill jag minnas!
September 2006 blev jag arbetslös, igen. När man är arbetslös tar man inte semester.
Att vara arbetslös behöver inte betyda att man inte jobbar. Nej så är det. Jag jobbar så mycket jag bara kan. Det är inte väldigt många dagar som jag inte har jobbat under min tid som arbetslös.

Just nu är jag inte arbetslös. Just nu har jag ett jobb, men det är ett tillfälligt jobb med ett slutdatum. På tillfälliga jobb med slutdatum tar man inte heller semester. Därför har jag jobbat hela sommaren, precis som jag även gjorde förra och förrförra året.

Sammanfattningsvis: Jag är trött, trött, trött, och jag BEHÖVER semester!!!

Kommentarer
Postat av: mamma

Ja, jag vet att du behöver semester och jag hoppas att även du kommer att få en tillsvidareanställning någon gång så att du får njuta av en välbehövlig semester. Hoppet är det sista som överger människan, har jag hört - så fortsätt att hoppas!

Kram från gamla mamma (som hade 4 veckors semester i somras.)

2009-09-14 @ 20:04:52
Postat av: Sussie

Men lilla du!

Det är klart att du måste kunna få vara ledig även om du inte har ett fast jobb!!! Det där låter inte sunt och inte vettigt! Vi har bara ett liv, ta tillvara på det, sen är det för sent...

2009-09-26 @ 23:21:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0