Tiden rinner iväg

Nu går tiden verkligen fort. Bara tre dagar kvar för att packa det sista. På den fjärde går flyttlasset.

Jag måste även hinna klara av all flyttstädning innan flytten, eftersom de som bor i lägenheten jag ska flytta till ska flytta in här. Vi ska med andra ord flytta ut och in samtidigt så att säga. Det känns lite stressigt då jag även ska jobba resten av veckan vilket jag inte riktigt hade räknat med. Tur att min mamma var hit i söndags och hjälpte mig med en hel del av städningen. Tack för det mamma!

image23

Veckans Klokord v.43

Veckans Klokord v.43

Välförtjänt godis!

Efter att ha packat och städat och grejat i stort sett hela dagen
tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av lite lördagsgodis. 
Så nu ska jag bara hoppa i mysbyxorna, slänga mig i soffan, slå på tv:n och mumsa på.
Ha en trevlig lördagkväll!
image21

Jag avskyr väckarklockor


image19I morse väcktes jag av ett förfärligt ljud. Klockan 6! Det var Kim som hade ställt sin telefon på ringning för hon skulle upp och duscha. Klockan 6! Skolan börjar 8.40!

Jag avskyr att bli väckt av någon annans väckarklocka.
Jag kan inte påstå att jag blir särskilt glad över att bli väckt av min egen heller, men någon annans! Det är det värsta jag vet! Dessutom en hel timme före jag hade tänkt att vakna! Det förstör nästan hela dagen för mig. Hu då!

Veckans Puh v. 42

puh2

Vilgots knä

I natt vaknade Vilgot igen av att han hade så ont i knät.
Jag hörde hur han låg och gnydde först innan han hade vaknat ordentligt, sen övergick det i förtvivlad gråt. Han fick en panodil och det verkade som att den gjorde nytta efter ca en halvtimme, så då somnade han om.
Innan dess fick jag bära honom till och från toaletten igen. Han klarar inte av att räta ut benet när han har så där ont. Jag fattar inte vad det är för fel. Han har inte haft ont på flera dar och så bara, poff så kommer det tillbaks igen. Och bara på natten.
Konstigt!
image19

Besiktning av lägenheten.

Igår var det besiktning av lägenheten.
Det ska bli omtapetserat i både kök och hall, och nya köksluckor.
Det är ju nästan så man skulle kunna bo kvar då.

Fast å andra sidan kan ju jag tapetsera om hur mycket jag bara vill (eller snarare har råd med) i min alldeles egna bostadsrätt.

346373-18

Större kök - Större bord

Det här är mitt nya ekbord. Jag är så nöjd med det. Det kommer att passa jättebra i vårat nya större kök. Jag har varit och oljat in det idag så att det ska vara klart tills vi får hem det (just nu står det i ett gammalt vaktrum på mitt förra jobb och bara väntar på att få flytta hem till oss). Jag har även köpt 6 st stolar som hör ihop med bordet. Det kommer att bli hur snyggt som helst!bord

Veckans Klokord v. 42

klokord1

Flyttbestyr

blommablomma
Idag har jag fått en hel del gjort. Jag började dagen med att plocka ner alla gardiner och allt från väggarna, så nu ekar det i hela lägenheten. Känns inte direkt trivsamt men det är ju bara två veckor kvar här nu.

Efter det körde jag några vändor till nya förrådet. Snacka om bra träning förresten, att kuta upp och ner för trapppan typ 120 gånger bärandes på tunga kartonger. Rensat i köksskåpen har jag också gjort och kastat allt med gammalt datum. Känns riktigt bra!

Sen tvingade jag Kim att börja packa sina saker. En hel del hamnade faktiskt i sopsäckar, så imorgon blir det nog en vända till tippen.
Åh, va det ska bli skönt när vi har flyttat klart!!!

Usch för knäont!

rutor5

Usch vilken kväll igår!
Vi fick ju hem Vilgot, och han har ont i ett knä. Det hela verkade inte vara något större bekymmer till en början, men efter att ha badat, ätit tacos och legat i soffan och jäst en stund började plötsligt knät göra så pass ont att han inte kunde räta ut benet.

Efter ett tag fick han en panodil, men innan den började verka var det ju nästan mer synd om mig. Det är det värsta jag vet när ungarna har riktigt ont nånstans. Det är ytterst plågsamt för mig som mamma.
Jag var dessutom tvungen att bära honom både till säng och toalett, vilket ledde till att även jag nästan fick värk. Han är inte direkt lätt den unge mannen!

Nåväl efter över en timme med gråt och grin somnade i alla fall den stackarn till mammas vackra sångröst. Skönt tänkte jag, men 20 minuter senare var han vaken igen och låg och gnydde och grät för han hade så ont. Det här blir nog en lång natt tänkte jag, men nån timme senare och ännu en panodil så somnade han i alla fall och sov resten av natten.

Idag var vi ner till akuten och fick knät uppkollat. Självklart hade ungen inte ett dugg ont då! De klämde och kände och till och med röntgade knät, men hittade inga fel så det är väl bara att hoppas att det har gått över då.

rutor5

Fredag idag.

Fredag idag. Det betyder att jag har varit med Vilgot på cellolektion i morse. Det går riktigt bra för honom. Han fick ett till notpapper och första låten i Kims gamla cellobok i läxa. Kim tyckte ju att noter var dötråkigt, men Vilgot verkar tvärtom tycka att det är det roligaste.


Efter cellolektionen åkte jag hem till Pappa och fick lite morgonkaffe. Perfekt, då slapp jag fika själv. Sen tog vi sällskap till färgaffären där jag kollade lite färger till bokhyllan. Funderar på att måla om den. Jag är så trött på lackad furu! Det blir hur som helst svårt att bestämma sig för vilken färg eller nyans jag ska ha, jag är ju så velig. Måste fundera ett tag till.


Jag var ut och gick en stund också. Det blev bara en minivända, det blåste så jädrans mycket, men hade jag bara haft mössa på mig så hade det varit underbart skönt. Jag tog i alla fall några fina höstbilder.


höst

Första snöfallet.

Idag har jag varit och vikat på fritids uppför berget.
Jag har ju inte varit där sen i våras så det var verkligen jätteroligt att få träffa alla barnen igen. De verkade också rätt nöjda, jag fick både teckningar och en och annan kram.
Det är skönt. Jag känner mig alltid lika välkommen där!

Snöat har det gjort också, för första gången den här hösten. Fast så mycke snö blev det ju inte. Det övergick till ett riktigt regnväder istället. Barnen på fritids var i alla fall överlyckliga den stunden det snöade som mest.
höstsnögubbe

Veckans Puh.

gott med honung

Korvgrillning i källaren.

Åh vad det är mysigt med en riktig brasa.
Mor och far har skaffat braskamin i källaren,
så ikväll var jag och dotter dit och grillade korv med dem.
Och njöt av att titta in i elden förstås.
Hur mysigt som helst!


korvgrillning

Ordning är till för idioter. Genier behärskar även kaos...

Det här är mitt hem just nu, och här råder verkligen allt annat än ordning!
Om några veckor bär det av till ett nytt hem, och jag misstänker att samma kaos kommer att infinna sig även där ett antal veckor innan allt kommer på plats.

Hur som helst ska det bli riktigt skönt att fllytta. Barnen får äntligen var sitt rum, visserligen väldigt små rum, men ändå helt egna. Och det bästa av allt - vi får en diskmaskin. Underbart! Jag känner på mig att den kommer att bli min nya bästis!
image3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0