Äntligen är pianot hemma!

Äntligen, äntligen, äntligen!!!
Dagen idag började med att jag äntligen fick hem mitt piano. Jag är så glad för det. Nu ska vi plåga grannarna!
Vilgot har redan spelat "Lille katt" ca 75 gånger.

image78


Sen erbjöd min mamma mig att ta över deras trädgårdsmöbler, för hon ville köpa nya. Det är inte världens snyggaste möbler men de passar utmärkt till mig, och helt klart bättre än mina gamla skrangliga plastmöbler.

Efter att Mor fick med sig Far till Jysk och hittade nya möbler så körde vi hem de gamla till mig. Det blev superbra. Vi har invigit dem ikväll genom att äta tonfisksallad som Kim gjort. Jättegott!  

image79

David Fang

Jag tror jag har fått en ny idol!
David Fang 10 år.
Det här mina vänner är vad jag kallar talang!Fransgardiner och jalusin

Ja, jag har gjort ett försök i alla fall. Det blev dock inte så bra, så jag får väl försöka fota igen en annan dag.
Här ser ni litegrann av mina fransgardiner och jalusin hur som helst, fast bambujalusierna är väldigt tunna. Syns knappt alls.

image77


Det är 15,8° i skuggan och nu ska jag ut och måla pallkragar.

Första dagen på jobbet.

Måndag igen och jag har gjort min första dag på det nygamla jobbet i Dalen.  Blev jätteglad när jag fick se två gamla vänner ligga och sola där nere, nämligen Herr och Fru Snok. De var så fina.

Helgen gick alldeles för fort som vanligt, men jag hann i alla fall få lite gjort. Svarta bambujalusier inhandlades och sattes upp på altanen. Jag hade  trott att de skulle vara mer insynsskyddande, men det blev bra ändå.

En sväng in på hemtex gav äntligen resultat också. De hade svarta fransgardiner som jag letat efter så länge. Så lördagen innehöll fönsterputs och gardinbyte. Jag är helnöjd.

Här är bilder från jobbet förra sommaren.

image76

Coat of many colors

Jag gillar Dolly Parton. Tycker hon är fantastiskt duktig. Det här är en av mina favoritlåtar med henne.


Tylösand

Jag skulle så gärna vilja ha en ny soffa, och fast jag inte har tänkt köpa någon än på ett tag, så har jag ändå kollat runt lite och hittat en som jag gillar riktigt mycket.
Tylösand från IKEA. Tyvärr finns den inte i någon färg som riktigt passar. Purpur verkar i och för sig snygg, men jag skulle vilja ha en mörkgrå soffa.
Nåja, har inte råd med ny soffa än på länge. Har jag tur så kanske den finns i mörkgrått i framtiden.

image75
Bilder lånade från IKEA

Elevrådets dag.

Idag har barnen haft elevrådets dag i skolan. Det innebär att de har fått välja bland olika aktiviteter så som trä- eller syslöjd, bowling, brottning, schack, skapa m.m. Vilgot hade valt träslöjd, och det här var vad han kom hem med efter en hel dag i slöjdsalen.

En snygg båt.

image71


En fågelholk till småfåglarna.

image72


Och så en fin ask till Kim.

image73

I den här björken tänkte jag att fågelholken skulle kunna passa.

image74

Sixten och Kungen.

Får jag presentera Sixten. Vilken kille!Och så orginalet. Vilken man!!


Ett ljus för Engla.

Idag har Engla från Stjärnsund varit försvunnen i en vecka.

Jag gör som många andra bloggare och tänder ett ljus för Engla och hennes familj, och hoppas att hon snart hittas.

image70
 

Ny orkidé i familjen.

ICA i stan har ofta väldigt fina blommor. Igår hittade jag denna stora vackra orkidé för endast 99 kr. Givetvis var den tvungen att få följa med mig hem.

Den passar perfekt intill mina lila ljusstakar och min lila skål bredvid tv:n.


image69

♥ Trevlig helg ♥

Flumskolan

"Flumskolan" ska bort, anser Jan Björklund.

Hur ska då det gå till kan man fråga sig.

Jo, bland annat genom mer och tidigare betyg. Följande kan läsas på folkpartiets sida:


"Betyg handlar om att synliggöra. Elevens resultat blir tydliga för såväl eleven själv som dennes föräldrar. Visst kan ett dåligt betyg upplevas som negativt, men det gör det också uppenbart att extra stöd måste sättas. Och ju tidigare som stödet sätts in, desto bättre för eleven."


Jo, förvisso. Men behövs det verkligen en "dum-stämpel" på ett papper för att sätta in extra stöd?


Min son går i tvåan, och redan i ettan satte man in extra stöd åt honom för att han har svårt för att både läsa och räkna. Och tänk, det klarade man av utan att ge honom ett dåligt betyg på papper.


Jag såg igår Jan Björklund på tv där han hävdade att:

"Vi skapar nu en skola som kommer att vara allra bäst för de barn som egentligen har det svårast. De barn som föds i privilegierade hem, de klarar sig i den skola vi har idag."


Det är ju också en tanke. Min tanke däremot är att de barn som har det svårast i skolan blir inte mer motiverade av att få ett dåligt betyg. Det bekräftar ju i stället att de är dåliga och tanken blir då: Varför ens försöka. Jag har ju redan fått min stämpel att leva upp till.

Jag tror att uppmuntran och bekräftelse när man gör något bra är mycket mer motiverande.


Jag är sockerberoende.

Sockerberoende. Ett beroende som i grunden är samma sjukdom som alkoholism eller narkomani enligt somliga.
I Sverige har det tidigare funnits ett behandlingshem för sockerberoende. Tyvärr tvingades det lägga ner för några år sedan.
Behandlingshemmet drevs av Bitten Jonsson som själv har tagit sig ur både alkohol- och sockerberonde. Hon hävdar också att det är mycket tuffare att vara nykter sockerberoende än nykter alkoholist. Alkohol går ju att välja bort helt och hållet, men äta måste vi ju alltid göra.

Jag är själv sockerberoende, och har så varit i princip så länge jag kan minnas. Fanns det inga kakor i skåpen när jag var barn så åt jag kakor ur frysen, eller så gjorde jag kaksmet eller kokade kola, eller chokladbollssmet som gömdes och åts upp på rummet.

Jag har även varit rökare, men lyckades sluta när jag väntade Vilgot, har heller aldrig börjat om, utan har hållt mig rökfri i nio år om en månad. Under korta perioder har jag även lyckats sluta med socker, men nånting får mig alltid att trilla dit igen.
Eftersom Bitten Jonnson Center inte längre finns, (vilket jag annars gärna hade uppsökt) så är det väl bara att kämpa på själv då.
Igår lyckades jag i alla fall för första gången på länge ta mig igenom hela dagen utan socker. Det har inte hänt sen nån gång i november, eller möjligtvis början på december.
Känns bra, men i huvudet snurrar det runt massa bilder på kladdkakor, chokladbollar, sockerkakor m.m.

Mykoplasma... kanske.

Jag avskyr förkylningar som aldrig släpper. Under 4 veckor så har jag varit förkyld, blivit bättre, blivit sämre, blivit bättre, blivit sämre o.s.v.

Idag var jag till farbror doktorn. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag fick för dom. Han tog mykoplasma-prov, halsprov och snabbsänka. Sen sa han att proverna såg bra ut fast mykoplasmaprovet var inte klart, men han skrev i alla fall ut medicin. Inte vet jag om han bara bestämde utan provsvaren att jag hade mykoplasma i alla fall. Jag fattar ingenting, inte frågade jag heller dum som jag är. Jag blev bara glad över att få medicin och förhoppningsvis få bli frisk nu.

BlåbärsSmoothie

I tisdags var jag till frissan, vilket inte bara resulterade i en ny frisyr utan även ett smoothie-recept.
Snäll som jag är delar jag också med mig:

1 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 dl blåbär
1 banan

Bara att mixa alltihop och njuta.

I frissans recept var det vinbär i stället för blåbär, och så lite lime.
Själv tog jag blåbär eftersom det var vad jag hade i frysen. Jag får prova vinbärsvarianten till sommaren. Jättegott blev det i alla fall.
Så med det receptet önskar jag alla en trevlig lördagkväll!

image68

Väskan är inhandlad!

Jag var till Kupolen och shoppade med Mia en dag förra veckan. Mycket trevligt! Tyvärr ville inte plånboken inhandla lika mycket som jag, men lite trevligheter fick följa med hem i alla fall. Bl.a. en top från KappAhl som jag bara älskar! Och så svarta väskan förståss som jag visat bild på förut, fast då i rött. Den var större än jag hade förväntat mig och inte riktigt lika snygg i verkligheten. Men jag är nöjd ändå.

image66

Det bästa av allt var att Kim hittade skor! På typ 3 minuter. Det hör inte till vanligheterna, så jag skyndade mig att betala dem innan hon skulle ångra sig. Men hon verkar fortfarande nöjd med dem.

image67

Magnus Uggla har "torkskräck"!

Har precis kollat på Magnus Uggla i Var fan är mitt band? i SVT1. Del 1 av 8. Otroligt underhållande, jag höll på att skratta ihäl mig när han skulle buktala med en strumpa med monokel.  För att inte tala om alla hotellrumsbyten. För er som missade det kan jag berätta att det går i repris både 9/4 och 10/4. Måste ses!

RSS 2.0