IKEA

Förra helgen tog vi släpvagnen med oss och åkte till IKEA. Jag hade planerat att köpa både garderob och resårmadrass, plus lite annat förståss. Jag tyckte nog att jag hade planerat riktigt bra hemma, jag hade kollat både katalogen och internet flera gånger och skrivit upp exakt vad jag skulle ha. Ändå höll vi på att få åka hem med tom släpvagn.
Det visade sig att madrassen inte ens såldes på IKEA valbo och garderobsstommen var "slut"!
Små detaljer som jag helt glömt att kolla.

Huruvida garderoben var slut eller inte kan förståss diskuteras. Vi kunde klart och tydligt se att det fanns en hel trave med garderobsstommar. Det var bara det att de var utom räckhåll för oss där de låg en hylla upp på tag-det-själv-lagret. Vi hittade i alla fall en inte allt för trevlig IKEA-typ och frågade om han kunde ta ner dem, men det var minsann ingen självklarhet. Av säkerhetsskäl kunde dem inte tas ner förren tidigast kl. 17.00, och kanske inte ens då. Vi väntade i alla fall tålmodigt och till slut kom garderobsstommarna ner så vi slapp åka hem med tom släpvagn.

Andra saker som fick följa med mig hem var bl.a. handukssvängeln GRUNDTAL och taklampan FADO som jag suktat efter länge.


Veckans bästa nyhet: IKEA kommer till Borlänge.
Äntligen!


Semester - vad är det?

Joodå, jag har hört talats om semester, jag vet vad det är.
Det är sånt där som många har åtminstone en gång om året, vanligtvis sommartid i några sammanhängande veckor för att vila upp sig lite, hinna pyssla lite hemma, sova tills man vaknar utan väckarklocka, resa någonstans, eller kanske bara vara.

Jodå, jag har hört talats om semester, och jag har hört folk prata om att de behöver semester. Ja, för så är det. Man behöver vila upp sig från jobbet ibland och vara ledig. Så är det.

Fast det där gäller ju inte mig. Det gäller bara de som har ett riktigt jobb. Ett sånt jobb där du vet att du får jobba nästa vecka och nästa vecka och nästa vecka med. Ett fast jobb, en tillsvidareanställning.
Ett sånt jobb har jag aldrig haft. Fast jag har haft längre vikariat, och då har jag haft semester. Senast jag hade semester var i juli 2006. Det var riktigt skönt vill jag minnas!
September 2006 blev jag arbetslös, igen. När man är arbetslös tar man inte semester.
Att vara arbetslös behöver inte betyda att man inte jobbar. Nej så är det. Jag jobbar så mycket jag bara kan. Det är inte väldigt många dagar som jag inte har jobbat under min tid som arbetslös.

Just nu är jag inte arbetslös. Just nu har jag ett jobb, men det är ett tillfälligt jobb med ett slutdatum. På tillfälliga jobb med slutdatum tar man inte heller semester. Därför har jag jobbat hela sommaren, precis som jag även gjorde förra och förrförra året.

Sammanfattningsvis: Jag är trött, trött, trött, och jag BEHÖVER semester!!!

RSS 2.0