Tom Tits Experiment

I Onsdags tog min mamma med sig mina barn och åkte till Tom Tits Experiment i Södertälje. Ja, jag fick faktiskt också följa med. Det var en riktigt lyckad dag med mycket roligt att se och göra på Tom Tits. Personligen tyckte jag att det bästa var att åka heliumballong 100 meter upp i luften.
Vilken utsikt!
 

32,4 grader varmt och öronvärk

32,4 grader i skuggan. Det är vad jag kallar olidligt! Jag vet att det finns de som påstår sig tycka att det är skönt, men jag hör definitivt inte till den skaran!
Till råga på allt så har jag gått och blivit förkyld mitt i sommarvärmen, med både huvudvärk och öronvärk som bonus. Inte kul alls!

Nu ska jag kolla på Sommarkrysset.

Ha en trevlig lördagkväll!

Nu är det Daldans igen.

Jaha, så var Daldansen igång i år igen då. Den började idag torsdag, och jag hade gärna varit där och sett Ebba Gold spela.  Nu var jag ju inte det, men till min stora förtjusning så upptäckte jag att de hördes ända hit. Riktigt bra dessutom! Så nu har jag stått på altanen och lyssnat på en massa Ebba-låtar. Bla denna.Natti natti.

Är man välkommen i kyrkan utan plånbok?

Eller är det kollekten som är själva syftet med gudstjänsten?

Jag är inte någon van kyrkobesökare, men de senaste åren har jag faktiskt varit på gudstjänst några gånger, vilket jag tycker har varit hyfsat trevligt så när som på en sak. Nämligen kollekten.

Jag tycker det är jättebra med insamlingar av olika slag, så länge de är frivilliga. Och visst antar jag att även kollekten i själva verket egentligen är frivillig. Jag bara menar att den kanske inte riktigt känns och upplevs som frivillig när man sitter där i kyrkbänken och kollektpåsen uppmanande och krävande passerar under näsan på en.

Alla andra lägger i pengar, så givetvis gör jag likadant, utan att ens fundera över om jag egentligen vill ge pengar dit kollekten råkar gå just idag. Jag bara gör vad som förväntas av mig. Eller vad jag tror förväntas av mig.
För så är det bara. Man lämnar kollekt i  kyrkan. Så har det alltid varit.

Frågan är hur många som lämnar kollekt för att de känner att de faktiskt vill bidra med en slant, och hur många lämnar kollekt för att det känner sig tvugna?

Jag tror att de flesta inte ens tänker på att det finns ett val i frågan. Man bara gör det.

Summan av kardemumman = Har man inga pengar, kan man inte gå till kyrkan.
Åtminstone skulle då inte jag göra det.

Lite synd kanske.

Så var det Söndag igen då.

Helgerna går fort förbi och jag hinner aldrig med att få allt gjort som jag tänkt mig (vilket förmodligen beror på att jag är alldeles för lat och bekväm av mig).

Jag har i alla fall lyckats få undan pappershögarna som så lätt bildas kring datorn (så nu är det bara att börja på nya:)). Usch att man är en sån slarver. Jag beundrar alla människor med perfekta hem, de som aldrig har pappers eller tidningshögar framme, eller annat krafs. Jag fattar inte hur de bär sig åt.

Nu ska jag strax åka på friluftsgudstjänst, tro det eller ej!
Särskilt religös är jag ju inte, men det skadar väl inte heller att få sig en liten kyrklig dos emellanåt.

~~~~ Frid på er alla så länge ~~~~

Betong och Syrener

Jag blev inspirerad igår.
Grannen berättade att hon hade gjutit rabarberbetongfat, så jag var över och kollade och blev så sugen på att gjuta betongsaker jag med.
Några betongkrukor skulle inte vara fel.
Vi får se, jag har lite annat att pyssla med först.

Gårdagen ägnades åt att måla klart pallkragar först, och sen grävdes det upp småsyrener hos mor och far som sedan planterades utmed staketet hos oss, i gropar som Vilgot varit så duktig och hjälpt till att gräva.

Syrenerna räckte dock inte hela vägen, så det blir till att hämta fler idag och göra klart.
Det ska tydligen vara fel tid nu att flytta syrener, med de ser ut att må bra så jag tror det går i alla fall.

Häftigt barnrum.

Lite inspiration för de med lite mindre barn än mina.

Rummet tillhör en madam vid namn Daniella och jag tycker det är hur läckert som helst!


Varning för spindlar i duschen!

Häromdagen var jag med om en väldigt obehaglig upplevelse!

Jag stod i duschen i lugn och ro och njöt av att bli svettfri efter att ha både tränat och tagit en promenad.

Plötsligt får jag se ett flygfä i ögonvrån (trodde jag), så jag tittar upp och får då till min stora fasa se att det som jag trodde var ett oskyldigt flygfä i själva verket är en jätteläskig, blodtörstig spindel, på väg rakt emot mig!
Ouuäää!!
Jag fick panik och höll på att både riva ner draperiet och halka och slå ihjäl mig!
Till slut lyckades jag i alla fall spola bort äcklet. Hoppas han drunknade!

Ett litet tips: Kolla alltid innan ni går in i duschen att det inte sitter äckliga spindlar och lurar på er i taket eller på väggen.

Det är absolut livsfarligt med spindlar i duschen!

Där gullvivan blommar

En vacker liten låt.


Blommande buskar och torkvindan

Jag måste visa upp mina jasminbuskar som blommar så vackert. Doftar gott gör de också.

Mindre vacker är ju torkvindan. Min första tanke när jag flyttade hit var att den skulle väck, men det har visat sig att den är rätt praktisk ändå, så den får stå kvar och se ful ut i alla fall.


RSS 2.0