Från ett beroende till ett annat

Jag verkar för tillfället vara fri från mitt sockerberoende (vilket är bra), men i stället har ett nytt beroende smygit sig på mig.
Något som började helt oskyldigt strax före jul har nu helt spårat ur.
Jag talar om virkning. Jag är fast i virkträsket, helt besatt! Toffla efter toffla virkas i en rasande fart, och det enda som kan stoppa mig är garnbrist!

Man undrar ju hur det här ska sluta...
Negerbollar eller Chokladbollar?

Det uppstod häromdagen en liten diskussion om huruvida det är okej att säga negerboll eller inte. Personligen har jag aldrig ens ätit negerbollar, helt enkelt av den anledningen att det i vår familj alltid har hetat kokosbollar.
Jag skulle heller aldrig kalla en mörkhyad människa för neger, lika lite som jag skulle kalla en ljushyad människa för arier. Jag har inte det behovet. Människor är människor. En del är ljusa och en del är mörka och en del är där emellan. 
En hel del människor tycker i alla fall att det är okej att säga neger och negerboll för så har det alltid hetat och det finns inget negativt i det.

Det finns dock många som tar illa upp av ordet neger, oavsett om användaren av ordet lägger några negativa värderingar i det eller inte. Med tanke på det borde det inte vara särskilt svårt att säga chokladboll i stället.

Klicka gärna här för att läsa mer om detta.


Nedräkningen har börjat.

I år är det valår, och om 240 dagar är det dags att gå och lägga sin röst. Då har vi chansen att byta ut den nuvarande regeringen med sin bristande människosyn mot en mer human regering.

Jag hoppas verkligen att folk väljer rätt!


Vardag igen.

Idag har allting återgått till det vanliga igen efter alla helger och ledigheter. För barnen började skolan idag efter ett skönt jullov, och jag började veckan med lite träning på sjukgymnastiken (det var många veckor sen sist), följt av en promenad i det underbara vintervädret. Det är verkligen superfina dagar nu, med strålande solsken från en molnfri himmel. Idag var det dessutom lagomt kallt också. Termometern visade på bara -11 grader. Med mina nya täckbyxkor på så var det riktigt skönt!


James Morrison - Broken Strings ft. Nelly Furtado


RSS 2.0