Kim är hemma igen.

Mitt älskade barn är hemma från Italien igen. Skönt! Jag hämtade henne vid skolan inatt. Strax efter 3 dök bussen upp med min lilla Kimsevimsa. Lite solbränd, lite arg, mycket trött.

Jag tror inte att hon har saknat mig ett endaste dugg, det enda hon verkar ha saknat och längtat efter är nyttig mat. "Snälla kan vi äta tonfisksallad imorgon" och "Jag vill ha sallad på mackan till frukost. Jag måste ha något nyttigt att äta."
Stackars barn! Hon åker till Italien och man tror att hon ska få en massa smaskig mat som lasagne och, ja, en massa annan god pasta. Och så får hon bara kakor och godis. Hm, snopet!


Grattis Ryssland!

Ryssland vann Eurovision song contest.
Ja, inte mig emot faktiskt, de var helt klart bland de bättre. Fast mina favoriter var nog piraterna, jag tyckte de var skitbra.

Kim bör vara i Sverige igen nu. Jag ska hämta henne ca. kl. 03.00 vid skolan så nu ska jag sova en stund innan.
Go natt.
 

Utan kylskåp till tisdag

Idag sov jag ganska länge, det var riktigt skönt!
Sen skämde vi bort oss med att åka ner till Mor och Far och äta frukost eftersom jag inte har något fungerande kylskåp och därför heller inte varken smör, ost eller filmjölk.
Jag får klara mig utan kylskåp till tisdag. Då kommer electrolux-mannen för att laga det. Eller döma ut det. Vi får väl se. Jag hoppas bara att jag inte behöver skiljas från alltför många slantar.

Det har varit fint väder idag, så jag passade på att måla lite på altanen. Mamma var snäll och hjälpte till, men vi hann inte klart, så det blir väl till att måla i morgon me då.

Vilgot passade på att måla sin fågelholk, eller rättare sagt min fågelholk. Han har ju faktiskt gett den till mig. =)


image83

Jag tror att både jag och mitt kylskåp har fått feber.

Usch! Jag känner mig inte pigg för fem öre. Jag har feber, är helt orkeslös och obeskrivligt trött, och till råga på allt så funkar inte mitt kylskåp!
Blä, va trist allt känns!!
Jag orkar inte ens rensa ur och slänga allt som är förstört i kylen. Det får va till i morgon.
Nu åter till soffan.

Mitt barn svälter i Italien...

...eller ja, så illa är det kanske inte.
Fast Italienare har tydligen inte riktigt samma matvanor som vi.
Kim ringde för nån timme sen och då hade hon ännu inte fått någon riktig mat sen hon kom till Italien.
Till frukost åt de kakor, och till lunch bjöds det på tårta talade hon om. De skulle i alla fall gå ut och äta pizza nu på kvällen, så hon överlever nog trots allt.

Kim har åkt till Italien

Idag har min Kim åkt till Italien tillsammans med 31 andra skolkamrater. Hon ska vara där i 4 dagar och bo ensam i en Italiensk familj.

De ska på studiebesök till Massa Maritima, som är en medeltida stad, och på sightseeing i Follonica. De ska besöka Agriturismo Tesorino, Valpiana och få se olivoljeproduktion och alternativ energiproduktion. Och så ska de shoppa och se lutande tornet i Pisa.

Jag hopppas de får det riktigt bra och kul, och att Kim trivs med familjen.
Själv tycker jag att det är lite jobbigt att hon är så långt borta.

Ja ja, jag vet att jag är jollig!

Den här kraken fick följa med som resesällskap. Det är en present till värdfamiljen.

image82

Träningsvärk

Jag måste säga att igår efter att vi hade vibrerat så trodde jag inte att det skulle leda till träningsvärk över huvud taget.
Idag däremot när jag vaknade så kände jag av träningen lite överallt, men det är väl bra. Det måste ju innebära att det gjort lite nytta i alla fall.  =)

Snöväder och rabarberpaj.

Oj, vilket väder!
För en vecka sen var det över 20 grader varmt, och idag snöar det. Not nice!

Mor och jag har i alla fall varit duktiga och börjat träna idag. Vibrationsträning. Jäklar va vissa övningar var jobbiga. Framför allt magövningarna. Det saknas helt klart muskler i de områdena. På tisdag blir det till att vibrera igen, sen får vi se om det blir fortsättning eller ej.

Nyttan med träningen såg vi till att motverka lite senare genom att äta en smarrig middag hemma hos mor och far. Köttfärsbiffar och champinjonsås (ingen gör så god champinjonsås som min mamma!). Och till efterrätt bjöds på årets första rabarberpaj med vaniljsås. Jag känner mig som en övergödd julgris just nu. Men gott var det!

image81

Smått trångt

Här gäller det att inte lida av cellskräck.Slavdrivare och skräp i ögat.

Jag "råkade" visst kalla min syster för slavdrivare i ett tidigare inlägg, vilket tydligen inte var särskilt populärt. Till mitt försvar måste jag säga att det var inte illa ment, och jag är väldigt tacksam för den hjälp jag fick.

Och hjälpen jag fick i måndags är helt klart ovärderbar. Hade syster inte haft semester så hade hon nog varit tvungen att tagit ledigt från jobbet ändå.

Det hela handlade om att följa med Kim till ögondoktor för att skrapa bort ett skräp ur ögat. Väl där visade det sig att det inte funkade att skrapa bort det, så de var tvugna att borra!!! Jag blir svimfärdig av bara tanken, så jag hade nog varit till mer besvär än nytta om jag varit med. Jag fixar absolut inte sånt där.

Så tack så mycket snälla syster.

Magnus Uggla - Första Gången

En liten kärlekslåt från Uggla så här på fredag kväll i väntan på Var fan är mitt band?

♥Trevlig helg allihop♥


Dimper det ner ett heltidsjobb med posten för att jag tackar nej till deltidsjobb??

Sven Otto Littorin


Arbetsmarknadsminister, Arbetsmarknadsdepartementet


"Allas vilja till arbete måste tas till vara för att utanförskapet på arbetsmarknaden ska kunna brytas. Arbetsmarknadspolitiken måste därför förändras och få ett tydligare fokus på jobb och effektiva insatser för dem som står allra längst från arbetsmarknaden."Jag fick ett brev från A-kassan i fredags.

Från och med den 7 april 2008 gäller en ny begränsningsregel i arbetslöshetsförsäkringen för ersättning i samband med deltidsarbete.

Det innebär att för de veckor jag jobbar deltid kan jag få maximalt 75 ersättningsdagar.
För att kunna få stämpla resten av de 300 dagar som en ersättningsperiod består av så måste jag tacka nej till alla deltidsjobb, och vara arbetslös på heltid när de 75 dagarna är slut.
Förutom att det leder till utanförskap för mig, så borde det även leda till att det blir svårt att få tag på vikarier eftersom begränsningsregeln gäller alla anställningsformer, även timanställningar.

regeringskansliets sida kan man läsa en artikel med rubriken; "Alla som kan och vill ska ha ett jobb."
Det låter ju jäkligt bra, men man undrar ju om chanserna verkligen ökar genom att man tvingas tacka nej till jobb!?

Vidare i artikeln, som för övrigt är skriven av Sven Otto Littorin, Arbetsmarknadsminister och Anders Borg, Finansminister, kan man läsa; "Att vara arbetslös eller sjukskriven under en lång tid kan leda till en situation där det är svårt att återgå till arbete."
Jag instämmer helt och hållet, och det är därför jag absolut inte kan förstå tanken med allt eller inget. Det måste ju vara bättre att jobba så mycket man kan och får möjlighet till, även om man inte kommer upp i 100%, i stället för att var arbetslös till 100%.

De skriver också; "Att minska utanförskapet och få fler i arbete är helt avgörande för att få ett samhälle som håller ihop."

Ändå känner jag att jag är på väg att tvingas ut i utanförskapet p.g.a. den politik som regeringen för och som de menar syftar till att motverka utanförskapet.

Roligare har man ju vart med om!

Igår hade jag en ledig dag, men det märktes då inte. Först en vända till tippen med lite trädgårdsskräp. Sen ringde syster yster och undrade hur det gick med altanen. Om den var färdig för att målas.
Nämen knappast!! Jag har ju jobbat och inte alls orkat skrapa färg.

Hur som helst så kom slavdrivarn hit och då var det bara till att jobba. Skrapa, skrapa, skrapa och tvätta, tvätta, tvätta. Ja, hon var i alla fall snäll och hjälpte till själv också. Men jag måste säga att det är fruktansvärt tråkigt med förarbete inför målning. Vi kom överens om att det helt klart är karlarbete, men tyvärr såg vi inte till någon lämplig kandidat. Hm, måste helt klart komma ihåg att skaffa en sån tills nästa gång altanen behöver målas om.
En händig en!
Nu ska jag ut och grundmåla lite.

Nu har jag två rabatter.

Ja, här har grävts och donats i trädgården hela dagen nästan. Två stycken rabatter har vi lyckats åstakomma. I den ena har vi hunnit plantera lite också. Bl.a. några bondpioner och en dillpion. De är flyttade hemmifrån Mamma. Vi får se om de klarar sig, de såg lite hängiga ut nu på kvällen. Så småningom ska det fyllas på i rabatterna med funkia, astillbe, bolltistel, alunrot, m.m.

De tre ensamma tulpanerna stod så tokigt till så de fick hamna i en vas på altanen i stället.

image80

Gräva, gräva, gräva.

Tre tulpaner och en skilla.
Det är det enda i blommväg (förutom maskrosor) som existerar i min trädgård. Men nu ska det bli ändring på torpet. Min snälla mamma och jag började gräva rabatt igår, och tanken är att fortsättning ska ske idag. Så förhoppningsvis kommer mina stackars tulpaner slippa känna sig ensamma länge till.

Något jag inte riktigt förstår... hm.

Smällare är förbjudna i Sverige och fyrverkerier ska man vara 18 år för att köpa, inneha och använda.
Allt detta kan man enkelt läsa sig till på polisens egna sida.

Vad är det då alla småkillar i 10/12-årsåldern springer runt och smäller???

Endera är det jag som inte fattar särskilt mycket om dessa saker, eller också finns det väldigt många föräldrar som inte bryr sig ett dugg om att det är fullkomligt olagligt att både köpa fyrverkerier åt sina barn och att låta barnen använda dem.

Man kan dessutom fråga sig om de inte förstår eller bara inte bryr sig om orsaken till att vi har åldersgräns på fyrverkerier. Det händer faktiskt att folk skjuter av sig både fingrar och händer.
Men vad vet jag?
Det kanske är värt det???

Spöken, finns dom?

Är detta ett bevis på att spöken finns. Noggranna undersökningar av banden från London Dungeons övervakningskamera tyder på detta. Observera att du måste ha ljudet på för att uppfatta bevisen.


RSS 2.0