Om du lämnade mig nu.

Idag bjuder jag på en låt. Det är min absoluta favoritlåt just nu. Helt klart ett mästerverk av Herr Winnerbäck.Polisgrepp på funktionshindrade

Hej och hå!
Ikväll har jag kollat på uppdrag granskning. Det handlade om hur man i Uppsala kommun använder sig av polisgrepp för att lugna och uppfostra funktionshindrade på vissa vårdhem. Ett grepp som inte ens polisen använder längre därför att det är livsfarligt.

32-åriga Crister avled i samband med att han blev nedtvingad på mage av sin assistent.

19-åriga Ida blev nedtvingad på mage på golvet bl.a. för att ha stigit upp för tidigt på morgonen och vägrat lämna ifrån sig en väckarklocka.

Läs gärna mer om det, och vad kommunchefen Birgitta Fahlgren-Sylvén har att säga om saken på Uppdrag gransknings sida.
Reportaget i kvällens program följs upp i en debatt med Janne Josefsson i Debatt, tordag kl. 22.00.

Helt klart värt att kolla på.

Snygga klänningar

Jag måste ju även visa lite snygga kläder som skulle kunna matcha väskan i förra inlägget. Den svarta klänningen blev jag helförälskad i. Det är bara några eländiga kilon som skulle behöva försvinna först.

image62


Bilderna lånade från H&M

Jag behöver en ny handväska.

Åh, jag har länge sett mig om efter en ny handväska. Men det är svårt det där med väskor. Jag är smått kinkig och hittar sällan nån som jag blir riktigt förtjust i. Nu satt jag här och kikade runt lite på Åhlens sidor och gissa vad, där fann jag denna lilla snygging. Nu är ju då inte rött direkt min färg, men den finns även i svart. Vill ha!

image65


Bild lånad från ahlens.com

Blåbärsmuffins

Idag har vi bakat blåbärsmuffins och bjudit mor, far och syster på. Riktigt goda var de. Muffinsarna alltså. Fast jag skippade muskotnöten.

image63

image64

Let's dance

Bonden åkte!
Nu är det helt klart de två bästa kvar. Ska bli kul att se finalen. Själv håller jag på Tony, men blir inte besviken om Tina vinner heller. Tycker de är jätteduktiga båda två.

Pengar, pengar.

Ja, man ska aldrig bli rålös! Hörde just på nyheterna att Maud Olofsson har dubbla löner. 1,7 miljoner per år. Men så har hon tre jobb också; vice statsminister, näringsminister och partiledare. Bättre betalt än statsminister Fredrik Reinfeldt som nöjer sig med statsministerarvodet på 1,5 miljoner per år.

Hade jag bara bråkdelen av deras löner kunde jag handla en hel del. Som det är nu får man nöja sig med att titta och drömma. På favoritsaker.se hittade jag en jättemysig vattenkanna i plåt. Lampan skulle göra sig väldigt bra över mitt soffbord.


image61

Sjuka rikstadsledamöter

Jag såg på Insider igår. Väldigt intressant och upprörande!

Rikstadsledamöter jobbar (eller är i tjänst) 365 dagar om året. Om/när de blir sjuka så ska de enligt regler de själva skapat, sjukskriva sig första dagen. Även om det är en lördag eller söndag. Många av dessa ledamöter har beskrivit på sina bloggar att de varit sjuka (både influensa och magsjuka) och till och med varit tvugna att ställa in vissa uppdrag och möten de haft inbokade, men har de sjukskrivit sig? Nejdå, det har de inte! Då skulle de ju få en karensdag och förlora en massa pengar.
Jag antar att de inte har råd med det. Till skillnad från oss lågavlönade och arbetslösa som ska ha råd med både det ena och det andra.


Ikväll håller jag tummarna för att bonden åker ur Let´s Dance.

Kyckling och fjäderhysteri

Påsken är här, och det är väl trevligt i och för sig. Det blir ju i alla fall ett par extra helgdagar, och lov åt ungarna, och det är ju inte fel. Men alla dessa gula prydnadskycklingar, och ägg, och fjädrar. Allt påskpynt helt enkelt.
Jag fattar inte hur folk orkar hålla på och pynta och ställa fram en massa påskpynt bara för att några dagar senare behöva städa undan alltihop.

Jag avskyr påskpynt
, vilket de flesta i min omgivning har förstått vid det här laget. Trots det var min mamma tydligen tvungen att inhandla en liten höna till mig för ett tag sen. Hon ursäktade sig lite när hon överräckte den och sa att hon var medveten om min avsky för dessa ting, men hon hade inte kunnat låta bli denna höna som hon tyckte hörde hemma i mitt kök. Så, jaja. Den fick bo kvar, och efter att ha umgåtts i några dagar och lärt känna varandra så måste jag säga att vi kommer riktigt bra överens, Hönan Hillary och jag. Men hon har fått stränga order om att inte dra hem några kompisar. För då åker både hon och kompisarna ut med huvudet före.

Glad påsk på er allihopa!
önskar Hillary och jag.

image60

Hallen ommålad

Så var det då dags att visa upp hur hallen blev.
Efter tapetseringen av vardagsrummet var det ju bara att inse att även hallen behövde ett ansiktslyft. Inget märkvärdigt, bara lite målning.
Ljust grå färg på väggarna och så lite furu som fick bli vit. Så här blev resultatet.


image59


Det var svårt att få till bra bilder som visade skillnaden ordentligt. Kanske gör ett nytt försök en annan dag. 

Utrotningsförslag efterlyses.

Små, små, miniflugor som vimsar runt i luften till ingen nytta. Vad ska det vara bra för?
De är rackarns små, men det vimlar av dem hemma hos mig. De måste föröka sig värre än kaniner! Tur att de inte surrar i och för sig, men de lyckas ändå rätt bra med att driva mig till vansinne.
Jag blir galen på blomflugorna!!
En var nyss in i näsan på mig och rota. Ha ha, hoppas han blev smittad av min förkylning, och smittar ner alla sina kompisar så att de dör allihop.
Utrotningsförslag mottages annars tacksamt.

Pratande gris.

OJ! Titta vem som snackar!

image58

Shoppingfynd

Jag har ju tidigare visat att jag köpte både skor och soffkuddar förra veckan, men det var inte allt. Jag fyndade även lite ljusstakar och en svart vas på Hemtex...

image56


...och så bordstabletter i plast som jag blev riktigt nöjd med.

image57

Popcorn

Jag ska aldrig mer poppa mikropopcorn!!
Själv har jag aldrig tyckt om popcorn, så i ärlighetens namn så poppas det nog i genomsnitt inte ens en gång om året i vårat hem. Hur som helst så gillar ungarna popcorn, så ikväll hade jag lovat dem att poppa.

Lägg popcornpåsen på en mikrougnsäker tallrik står det på påsen. Precis vad jag gjorde sist jag poppade, men när jag öppnade mikron hade tallriken gått i två bitar! Det måste ju ha varit en spricka i den sen förut tänkte jag och tog en likadan tallrik i dag med.
Gissa vad som hände.

image55


Nästa gång köper jag färdigpoppade popcorn! 

Fredag och Let's dance

Fredagsmys med grönsaker, dip och let's dance. Sitter nu och väntar på att se vilka som åker ut. Jag tycker helt klart att det är Dannys tur att åka ikväll. Eller möjligtvis bonden, fast jag kollar hellre på bonden än Danny. Hoppas Tony vinner alltihop.

346373-54
Ha en trevlig helg!

Melodifestivalen

YES!!!
Carola ute ur leken!
Nordman vidare.
Skitbra tycker jag.


Nytapetserat vardagsrum

Oj vad veckorna går fort. Jag tyckte precis det var måndag, och nu är det bara en dag kvar till helg igen.

Förra helgen var min Mamma här och hjälpte mig att tapetsera vardagsrummet. Jag måste säga att det blev väldigt bra. Jag är helnöjd faktiskt!
Nu är det bara pianot som ska stå mot fondväggen som fattas. Det står än så länge hemma hos Mor och Far, och jag vet inte riktigt hur jag ska få hem det.

I veckan har ljust, ljust grå färg inhandlats, och till helgen när barnen har åkt till papporna är det tänkt att den färgen ska hamna på hallväggarna så det blir lika fint där, som i vardagsrummet.


image53

nya skor

Idag efter jobbet så skjutsade jag Vilgot till Avesta. Han skulle träffa Mormor där för att följa med henne till badhuset. Det passade bra eftersom Kims pass ändå skulle hämtas. Polisen har dock bara öppet till kl. 15.00 och Vilgot skulle inte träffa Mormor förrän kl.17.00. Alltså var vi tvungna att fördriva tiden genom att strosa runt i lite affärer.
H&M först. Där hittade vi ett par badshorts till lille herrn. Vanliga badbyxor duger tydligen inte längre.
Sen tog vi en fikapaus. Vilgot fikade macka, chokladboll och jos, och jag tog en kaffe och chokladbiskvi. Efter fikat knallade vi bort till Hemtex och kollade efter svarta fransgardiner i panelmodell. De hade alla möjliga färger, men inte svart, så jag  tröstade mig genom att köpa lite soffkuddar istället.

Eftersom klockan tickade väldigt sakta så gick vi in i skoaffären. Inte för att jag skulle köpa några skor, men man kan ju alltid bara titta. Trodde jag!
Direkt till höger inne i affären stod dem och tittade bedjande på mig. Jag lovar att jag hörde "ta med oss hem, låt oss få bo hos dig".
Nåja, man kan ju alltid bara prova dem och ställa tillbaka dem på hyllan sen. Trodde jag!
Väl på fötterna så bönade och bad de ju ännu mer! Jag försökte verkligen ignorera dem, men det var lönlöst. Det var bara att gå till kassan och betala och ta dem med hem. Så nu bor dem hos mig och jag hoppas verkligen att de kommer att trivas!


image51

image52

RSS 2.0