En fredagslåtBruce Springsteen - The River

Blått sovrum

Ända sedan barnsben har blått varit min absoluta favoritfärg, och det gick det inte att ta miste på hemma hos mig förut. För några år sedan så tröttnade jag dock på allt blått i hemmet; blåa gardiner, blått glas, blått, blått, blått. Så nu har det varit relativt blått-fritt här hemma i några år. Nu har jag däremot börja längta efter blått igen och skulle kunna tänka mig att införa det i sovrummet, som dessutom har ljust blågråaktiga tapeter


Bilder från IKEA

Grönt är skönt!

Jag är sugen på att införa en ny färg i vardagsrummet.
Funderar på grönt.Bilder från IKEA

En liten måndagsballad23 Till - Balladen om Olsson

Senaste inköpet

3 stycken ljuslyktor på Åhléns för halva reapriset fyndade jag i lördags.
De fick sin plats på pianot, där det tidigare stod två mörka ljusstakar som smälte in i väggen.

Det här blev mycket bättre.


Boktips

Jag läser väldigt sällan böcker nu för tiden, men för ett tag sen fick jag låna en bok av en kompis. Den blev liggande ett tag men under veckan i fjällen läste jag ut den, och jag kan absolut rekommendera er att också läsa: Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf.

En intressant bok som fick mig att både gråta och att bli riktigt upprörd över hur vissa saker fungerar (eller inte fungerar) i samhället.   


4 Non Blondes - What's up


Fjällsemester

Nu var det riktigt länge sen jag skrev något här.

De senaste veckorna har mest bestått av jobb, och varken ork eller lust att sitta framför datorn har funnits.
Där före semestrades det en vecka i fjällen. Vädret var uselt. Kallt och regnigt, men några små korta vandringar och lite fiske hanns med mellan skurarna. I övrigt blev det en hel del sällskapsspel i stugan. Riktigt trevligt, men väldigt skönt att komma hem!!
Jag är defenitivt ingen bortamänniska. Jag trivs allra bäst hemma.


Det regnar...

...och regnar och regnar idag, och jag tycker att det är helt underbart efter allt solsken vi har haft.
Jag älskar smattret när regnet slår mot altantaket, och jag älskar den svalare, klarare luften som är mycket behagligare att andas än den, när det är 30 grader varmt ute.♥ Ha en härligt regning lördagkväll! ♥

Winnerbäck i dalen

Sommaren 2005 hörde jag för första gången talas om Lars Winnerbäck. Han skulle då spela i Säterdalen och jag och en kompis kunde inte begripa hur folk gladeligen betalade 300 kronor för att gå och se på någon för oss helt okänd gubbe!
Det hutlösa priset, det faktum att han för oss var helt okänd och ett ihållande spöregn den dagen gjorde att vi valde att stanna hemma.

2,5 år senare satt jag i bilen med radion på och fick då höra en helt underbar låt som fastnade totalt i mitt huvud. Några veckor senare hörde jag samma låt igen, och fick då veta att det var Winnerbäck och Miss Li som sjöng Om du lämnar mig nu.
Skiva var givetvis tvunget att införskaffas, och numer kan jag väl förstå att de betalade 300 kr för att se honom.

I Onsdags var det så dags för Winnerbäck i Säterdalen igen. Den här gången med lite högre pris, men å andra sidan strålande solsken och Miss Li också. Riktigt bra måste jag säga att det var, förutom Cissi och Nour som också är med på turnén. Det hela hade helt klart varit bättre utan deras mycket konstiga sexualundervisning eller vad det nu var de hade för sig!?!?

Ja, och att Winnerbäck skule vara en gubbe som jag trodde, det stämmer ju inte alls. Snarare en ung man i sina bästa år. (Det har visat sig att han är endast några dagar äldre än mig.)
RSS 2.0