Kims rum

Här kommer några bilder på Kims rum. Jag vet att det inte är världens bästa kort och de kanske inte visar jättebra hur det ser ut på hennes lilla rum, men ni för nöja er med dessa bilder ändå.


Thåström - Balladen om briggen Blue Bird

Idag har det varit riktigt hyffsat väder. Strålande solsken, men lite för blåsigt för att det skulle vara jätteskönt. Jag har i alla fall varit ute i trädgården och jobbat lite. Högen av plattor minskar, men det är jobbigare än man tror. Det kommer i alla fall att bli superbra när det är klart.

Nu är det Så ska det låta som gäller.

Jag bjuder på en sorgligt vacker låt här (mamma, fram med näsduken om du ska lyssna).

Thåström - Balladen om briggen Blue BirdTrevlig fredagkväll!

Trädgårdsprojekt.

Med vackert vårväder kommer genast lusten att jobba i trädgården, så det blev en vända till BYGGmax i söndags, och nu ser det ut så här i min trädgård.
Ja, några plattor fick jag på plats igår, fast det är ett helt gäng kvar. Jag hoppas helgens soliga väder kommer tillbaka inom det närmaste, det blir så mycket roligare att jobba ute då.


Underbart vårväder!

Idag har vi helt underbart väder här. Solen skiner och värmer från en molnfri himmel. Jag har varit ute och krattat i trädgården och tagit reda på äpplena som blev kvar i trädet över vintern och som nu är skapligt äckliga! Nu ligger i alla fall de flesta i en sopsäck som ska transporteras till soptippen till veckan. Skönt!

En Kungsängslilja och två stycken grodprinsar fick följa med mig hem från trädgårdsmässan för några veckor sedan, jag hoppas att de ska trivas i min trädgård så småning om.

Nu ska jag gå och räkna lite medan jag väntar på att Vilgot ska komma hem från badhuset, sen ska vi ner till Mor och Far och äta påskmat.

♥ Ha en trevlig påskafton ♥Första provet gick bra.

Jag gjorde ju mitt första matteprov för 2½ vecka sedan, och vid det här lagen hade jag tänkt mig att jag skulle ha hunnit göra ett eller två prov till, men det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Jag har fått jobba två veckor istället, vilket jag är glad för, men jag har varit väldigt nyfiken på provresultatet eftersom jag inte har haft tid att vara förbi och titta på det. I går hann jag i alla fall ner en vända efter jobbet. Det kändes riktigt skönt att se att jag hade alla rätt. Nu är det bara att hoppas på att nästa prov går lika bra, när jag nu ska ha tid att göra det. Jag jobbar nästa vecka också.

Socialkontoret nästa?

Jag halkade in på en blogg på aftonbladet igår; Fattigbloggen Går det att leva på socialbidrag. Det är en blogg som handlar om Jessica Ritzén, reporter på aftonbladet som ska leva på socialbidrag under en månad. Jag kollade runt där en stund och blev sen lite fundersam över min egen ekonomi. Efter att ha kollat upp riksnormen för socialbidrag, (eller försörjningsstöd heter det nog egentligen) så kan jag bara konstatera att om jag gick till socialen för att få försörjningsstöd så skulle jag som ensamstående med 2 barn ha mer pengar att leva för i månaden än vad jag har om jag inte jobbar och bara får pengar från a-kassan. Detta under förutsättning att socialen skulle godta min hyra och elkostnad som skälig.
Och med det vill jag definitivt inte ha sagt att det är socialbidraget som är för högt.


RSS 2.0