Det sommrigaste som finns

Så här fina jordgubbar plockade vi i Västerby häromdagen.♥Trevlig helg allihopa♥

Foto: Kim

Nytt tortyrredskap

Min gamla epilator har gått sönder, och jag kan absolut inte klara mig utan en sån. Det är en helt livsnödvändig pryl för mig. Så därför var jag tvungen att kosta på mig en ny.

Philips Satinelle ice premium fick det bli, och jäklar vilka mjuka, lena ben jag fick efter att ha använt den.
Den är helt klart mycket bättre än den gamla. Det gjorde inte hälften så ont heller och då använde jag ändå inte kylgrejen.

Rekommenderas!


Bild lånad från Philips

Alltiallo-Filip

Jag har under några veckors tid stört mig på att jag inte kunnat få upp skuffluckan på min bil. Jag konstaterade bara en dag att den inte gick att öppna och att det förmodligen berodde på ett trasigt fel, och sen har den helt enkelt fått vara stängd.
Ända tills igår.

Igår var vi nämligen till min goda vän Filip, som inte bara är mamma, utan även alltiallo. Igår fick hon både klippa kaluffsen på Vilgot och laga min skufflucka. Och inte nog med det, hon bjöd dessutom på sina underbart goda arracksrutor.

Tack så mycket Filip! Det är tur du finns.


Frisören in action

Kim har fyllt år, och jag har blivit gammal.

Nu var det länge sen jag bloggade. Jag har varken haft ork, lust eller tid känns det som. Fast jag borde ha all tid i världen när jag bara jobbar 50 %.

Förra veckan firade vi att jag blev gammal... eller kanske snarare att Kim blev 13, men det känns som att det är samma sak. Plötsligt har jag tonårsbarn! Bara så där, hux flux, och då kan man väl inte vara ung längre. Eller??
Det låter gammalt i alla fall, att ha en tonårsdotter.

Här är födelsedagstårtan som fröken har gjort själv.
Grattis Kim 13 år!


Utflyktsdag

Vackert väder idag igen! Vi passade på att åka på utflykt till Böle för att se det årliga hästsläppet. Det var första gången för oss, och lite av en besvikelse då vi hade förväntat oss mycket mera slagsmål mellan hingstarna. Men, men, det var kanske för varmt för hästkrakarna också. Vi hade i alla fall lite picnic bredvid hästhagen, med sallad och macka.
               

Kvällspromenad

Ja, jag somnade ju på altanen och sov underbart skönt i säkert en timme i alla fall, innan jag vaknade av att det blev för varmt när solen hade kommit förbi björken och lyste rakt på mig där jag låg. Jag hade gärna sovit vidare ett par timmar till annars.

Sen ringde slavdrivarn och tvingade ut oss på kvällspromenad. Jag, Kim och Syster gick och Mor och Vilgot cyklade i nästan 1 timme.

Hon tar livet av mig den där slavdrivaren!


Sol och värme.

Nationaldagen fördrevs utan något som helst firande för vår del. Vi hade 32° i skuggan, vilket jag tycker är alldeles för varmt för att man ska orka sysselsätta sig över huvudtaget. Idag har vi det lite svalare. Det är "bara" 26° i skuggan just nu.

Mor och jag var iväg och tränade tidigare idag. Det går helt klart bättre och bättre. Första gångerna höll jag absolut på att dö av magövningarna, men nu tog jag mig igenom dem utan dödsångest faktiskt!  
Sprungit över gräsmattan med gräsklipparen har jag också hunnit gjort, innan orken tog helt slut. Nu tror jag att jag ska gå ut och lägga mig på altanen en stund.

Här är lite bilder på min biffiga tomatplanta som jag inhandlade igår för 50 kr.
Det är massor med stora tomater på den redan. 
Ha en trevlig lördagkväll!

Blommor

Igår efter skolavslutningen och den årliga fikatraditionen, var jag och mor iväg till handelsträdgården och inhandlade diverse blommor.  Det blev rätt fint på framsidan tycker jag.

Krukorna fyndades på loppis tidigare i veckan.


Du gamla Du fria Du fjällhöga nord

Idag är det Sveriges nationaldag, och det måste vi givetvis fira med Du gamla Du fria.


Skolavslutning

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor...

Ja, nu har barnen sommarlov. Avslutningen var igår, lika högtidlig som vanligt, med fanbärare och trummor och finklädda barn som tågade genom stan till kyrkan. Det är så fint, och kyrkan är väl aldrig så fylld som vid skolavlutningarna (skulle jag tro).
Väl i kyrkan bjöds det på vacker sång och lite tal, och till sist så tog rektorn av sig slipsen och satte på sig solglasögonen. Ett säkert tecken på att nu är det sommarlov!

Lite vemodigt känns det , det var sista gången Kim var med och tågade genom stan. Till hösten börjar hon ju på högstadiet. Jag kan inte förstå att min lilla plutta har blivit så stor.


I want candy!

Vill du vinna fina skålar från Mique?
Gå in på Sandras och Mamamekkos bloggar för att delta i tävlingen.

Skålarna är som gjorda för mig!
 

Har dottern rätt?

Vi var till Lager 157 i Sågmyra igår för att köpa jeans till Kim och Kina. Ingen av dem hittade några som dög, men jag köpte klänning och leggings. Själv tycker jag att klänningen är riktigt charmig, men dottern hävdar motsatsen och säger att jag inte får dyka upp i hennes skola i morgon med den klädseln.
Vi är bjudna till skolan på avslutningsmiddag, jag tror att det är för att de fick så mycket pengar över efter Italienresan.

Hur som helst, jag börjar ju tvivla på mitt eget omdöme. Ser jag bara löjlig ut i dessa kläder, eller kan jag visa mig för folk så här??

image84

Final Talang 2008

I fredags var det final i talang 2008. Jag och Kim tittade och förstod väl efter att ha sett alla framföra sina nummer att det var Zara Larsson 11 år som skulle kamma hem den halva miljonen.
Och visst kan ungen sjunga, det är ingen tvekan om den saken. Och visst har hon en röst som lämpar sig för sång också. Helt klart!
Men jag tycker ändå inte att talangfaktorn i det, kommer i närheten av talangfaktorn i att vara 10 år och spela Mozart på piano, med förbundna ögon.
Även om Zara blev vinnare av Talang 2008, så anser jag att David Fang är den största talangen i Talang 2008.


Vinnare
Talang 2008Största talangen
Talang 2008

RSS 2.0