Ja Mia, jag har gett upp furu.

Efter att ha haft ganska mycket furusaker ganska länge så har jag faktiskt blivit hel-less på det. Därför har en del saker målats vita för någon vecka sedan, och före jul så sålde jag min ena bokhylla, och en annan blev svartlaserad. Det känns så bra, och jag har faktiskt ännu fler furusaker som jag har planerat att måla vita framöver.

Lite lustigt, för när jag äntligen gör mig av med all synlig furu så kan man läsa på aftonbladet att furu är trendigt och inne igen. Ja ja, det är ju tur att man inte är så trendig själv då. :)

Pizza och Guitar Hero

Ikväll har vi bjudit syster på pizza, och nu sitter hon och spelar guitar hero.
En sak är säker. Hon kommer definitivt aldrig att bli musiker, vilket i och för sig inte var någon direkt nyhet. Himla kul spel är det i alla fall!

Nu ska vi se på körslaget. Hoppas att Magnus kör åker ikväll.


Snygga lampan Fado

Den här lampan från IKEA tycker jag är hur snygg som helst. Skulle gärna vilja ha två stycken i hallen. 189 kronor styck känns som ett överkomligt pris också. Så småningom i alla fall. Just nu råder köpstopp.

Bild lånad från IKEA

Mera målat.

Ja, det var ju inte bara spegelramen som blev målad härom veckan. Även denna lilla trälåda som står i hallen fick vit färg på sig. Det känns så skönt att slippa furun! Nu är det bara ett par nya handtag till den som fattas. Fast den funkar bra utan också.
Så här såg den ut innan.

Lampflytt

Nu har jag flyttat på min dropplampa. Den satt i ett annat hörn förut där den inte gjorde sig alls. Det blev mycket bättre med den svarta tapeten bakom.

Ni får bortse från sladden, jag hade inga såna sladdgrejer hemma (vad det nu heter), att sätta fast den med.


Ommålad spegelram

Jag har målat lite här hemma. Bland annat har min spegel med fururam fått sig en omgång med pensel och ser nu mycket bättre ut med vit ram.

Tyvärr så glömde jag att ta en före-bild.


Mina fina träd

Jag har ju visat mitt träd förut, det lilla från Åhléns som jag fick av Kim när jag fyllde år. Jag blev superglad när jag fick det (fast jag tyckte att hon slösade onödigt mycket pengar på sin gamla mor), och lika glad blev jag när jag några veckor före jul var in på Dollar Store och såg den stora varianten för bara 50 kronor. Det gick ju givetvis inte att motstå med tanke på att det stora trädet kostar nästan 300 kronor på Åhléns.

Träden är exakt likadana i formen, den enda lilla skillnaden är att Åhlénsträdet är lite mattare i färgen.


Nu är glada julen slut, slut, slut.

Igår fick alla tomtar hoppa ner i kartonger och flytta ut i förrådet igen. All jul är bortstädad, det är bara lite adventsstjärnor och stakar kvar, och ett par röda ljuslyktor. Skönt! Jag är inte överdrivet förtjust i tomtar.


Vacker himmel

Idag blev det ingen skön promenad, trots det fina vädret. Istället har jag dammsugit och tvättat en del, och sen bjöds det på god mat hos Mor och Far.
Kim är hos en kompis och ska sova över, och Vilgot sitter framför tv:n och spelar sims så då passar jag på att sitta framför datorn en stund.

Så här vacker utsikt hade jag från min altan för några timmar sedan.


Nybakat bröd

Nu har det varit många lata dagar då vi mest spelat tv-spel och inte fått just något vettigt gjort alls. Idag har i alla fall Kim städat på sitt rum och jag har bakat bröd. Alltid något. Få se om jag orkar ta mig i kragen i morgon och städa bort alla julsakerna då kanske.

Nybakat bröd. Mums!

Jag älskar det här brödet. Det är enkelt att göra, och både jag och barnen tycker det är väldigt gott.

Vinterpromenad

Strålande solsken, 15 grader kallt, Winnerbäck i örat och knarrande snö under skorna.
Skönt med en promenad idag med andra ord.Meat Loaf - Dead Ringer For Love

Ikväll tittar vi på körslaget.
Robert Wells kör var helt klart bäst med Dead Ringer For Love.


Meat Loaf - Dead Ringer For LoveDet kom ett brev...

För några veckor sedan fick jag ett brev från Moderaterna.
Intressant tänkte jag och läste genast igenom brevet. Och visst var det intressant att läsa och konstatera att vi faktiskt tycker så väldigt lika om vissa saker.

Moderaten Ulf Berg skriver i sitt brev "Få saker är så viktiga för en människa som ett arbete att gå till. Att jobba och försörja sig ger självkänsla, det är stimulerande och utvecklande."

Ändå har regeringen tagit bort möjligheten för många människor att gå till ett jobb. Med införandet av 75 deltidsdagar i a-kassan tvingar man människor att tacka nej till deltidsjobb för att gå hemma och stämpla på heltid istället. I min värld rimmar det illa med det Ulf Berg skriver.

Själv har jag ca 5 dagar kvar att stämpla vid deltidsjobb innan jag tvingas in i det utanförskap som regeringen pratat så mycket om att minska. Tack för det regeringen!


RSS 2.0