Äntligen snö igen - vi får se hur länge det varar.

Åh, vad glad jag blev när jag steg upp och tittade ut i morse. Äntligen vitt ute och snöade för fullt gjorde det. Härligt! Det var bara till att klä på sig och gå ut och börja skotta.

Efter ett tag tog jag en paus och åkte ner till pappa och fick lite kaffe. Passade på att läsa tidningen också och såg då att synsam fyller 40 år och firar det genom att erbjuda synundersökning för 40 kr. Perfekt, tänkte jag som har tänkt kolla upp synen länge men varit för snål. Så resten av skottningen fick vänta medan jag var till synsam. Det var inga större fel på min syn. Ett litet brytningsfel, men inte så jag behöver glasögon. Skönt!

När jag nu ändå var på stan så passade jag på att vara in på Goodholms också och lyckades komma därifrån med en liten cultpåse innehållandes en förvaringsburk att ha kaffe i.
image39

Sen hem och fortsatte med snön. Blev alldeles blöt av svett innan jag var klar, men det är rätt skön träning att skotta snö. När sen Kim kom hem så fick jag nästan skäll av henne för att jag hade skottat. Det ville ju hon göra. Vi får väl slåss om det hädanefter.

Tapeter på Rusta

Idag har jag varit till Rusta av alla ställen för att kolla efter tapeter till min fondvägg. Jag har inte varit in på Rusta på flera år, men jag måste säga att de hade en hel del snygga tapeter, och även annat faktiskt. Jag fastnade för de här svarta tapeterna med silverblommor på. 99 kr rullen. Som hittat tyckte jag och slog till. Får se när de kommer upp på väggen, mamsen lär väl få hjälpa mig. Hon är duktig på att tapetsera. Jag köpte även ett ljus på Rusta, som står och lyser så fint bredvid tv:n nu.

Färg till Kims rum hittade vi också till slut. men inte på rusta och inte på ÖB utan på ICA Maxi. Färgen heter Café och kommer att bli jättefin på hennes väggar tror jag.

346373-38

Cello

Då var det ensamma  fredagen igen då. Barnen är hos papporna. Jag har städat och stökat hela dagen idag tycker jag. Ja, jag har ju hunnit vara på cellolektion med Vilgot också, plus att vi övade hemma me, innan jag skjutsade ut honom till pappa J.
Jag har lovat Vilgot en belöning efter 15 kryss (1 kryss för varje gång han övar på cellon hemma), och nu fattas det bara 2 kryss. Så fixar vi dem följande vecka så blir det till att hyra film nästa helg och ha lite filmmys. Det ser vi fram emot!
image37

Måla

346373-36Igår skickade vi iväg Kims röda plåtskåp från Ikea med Vilgots pappa J. Han har lovat att måla det svart åt henne. Det kommer att passa jättebra på hennes rum när vi har målat om väggarna där inne.

Det är lila tapeter nu, och för så där en fem år sen hade nog madammen älskat att ha ett lila rum, men nu är det snarare hatkänslor för den färgen. Så av den enkla anledningen har det beslutats att väggarna ska målas om i någon slags beige nyans.

Nu när äntligen pappa J. ska måla skåpet så känns det som att jag kanske skulle ta mig för med att inhandla färg och sätta igång med själva rummet. Men det blir då inte nu till helgen för då ska jag  ha fest. Kanske helgen därefter. Vi får se.

Veckans Puh v. 4

image33

På kurs med Kurt

image34

Jag och min syster har gått en 3-dagars facklig kurs om medlemskpets värde. Idag var sista dagen. Det har varit ganska intressant faktiskt. Vi har lärt oss en hel del. Framför allt att många chefer i den här kommunen bryter hej friskt mot en massa regler. Tyvärr så kommer de ju oftast undan med det också eftersom allt för få protesterar. Många anställda vet väl heller inte om sina rättigheter. Det är synd, alla skulle behöva gå en sån här kurs för att lära sig lite mer.

Veckans Klokord v. 4

image31

Tavellister och Hallen

För någon vecka sen betsade jag några tavellister med ekbets. Jag har tänkt sätta upp dem i köket och ha kokböcker på dem. Eftersom jag har ett ekbord så tänkte jag att det kunde vara snyggt med matchande tavellister. Kunde ju jag tro. Det blev skitfult! Efter att ha låtit listerna ligga i skamvrån några veckor så bestämde jag mig till slut för att betsa dem svarta i stället, så för några dagar sen bar det av till färgaffären och idag har jag roat mig med att slipa bort den fula ekbetsen och målat dem svarta sen. Jag hann inte riktigt klart men det ser hur som helst ut att bli mycket bättre än förut. Jag återkommer med bilder så småningom.


Så länge tänkte jag visa lite bilder från min hall istället.
image31

image32
Jag är särskilt nöjd med tyget
som sitter i dörrfönstret.


Minirummet

Jag hade tänkt hinna få så mycket gjort idag, men av någon underlig annledning blir det aldrig som jag tänkt mig. Konstigt! Det jag hann med var i alla fall att få ordning i mitt lilla minirum där jag har datorn. Lite röjning och lite ommöblering så blev det riktigt hyfsat till slut. Inge märkvärdigt, men jag är nöjd!

image30

Leriga skor.

Det är ett härligt vinterväder vi har! Kim var ner till morfar en vända igår, och tog vägen över åkern. Inte så smart kanske med tanke på att det är regnigt och blött ute. Väl hemma igen gick det inte att urskilja färgen på hennes skor, då de var täckta med ett tjockt lager lera. Mysigt! Jag frågade vad hon tänkte göra åt skorna, och fick då svaret att hon skulle låta de torka och sen ta bort leran. Så bra tänkte jag. 
I morse när fröken hade gått till skolan möttes jag av hennes borttagna lera i hallen.  Kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men jag får väl vara nöjd ändå. Det lär då inte ens vara hälften av all lera som hamnade på hallgolvet.

image29

Veckans Puh v. 3

346373-25


Lucia och Tårtkalas

Ja, jag vet att det är nytt år och långt till Lucia men jag måste ändå lägga ut lite bilder från förra året.
Kim blev framröstad  till klassens lucia och fick vara lucia för bl.a. hela skolan. På bilderna nedanför är de på HIAK och lussar. 
Lite mallig blir man ju som mamma.
image27
och så var det tårtkalas i mellandagarna.

image28

Äntligen!!!

Ja, äntligen har jag fått bredband inkopplat. Jag har gått och väntat och längtat ända sen jag flyttade 27/10-07. Det är märkligt hur isolerad man känner sig utan internet. Nu när det är inkopplat och allt fungerar igen så ska jag väl försöka komma igång med bloggandet också då.

Här är lite utsikt från min altan så länge.
346373-24

RSS 2.0