I fäders spår.

I lördags gick tjejVasan av stapeln, och självklart passerade även jag mål uppe i Mora. Jag och syster var upp och tittade på vår duktiga mamma som är bra mycket hurtigara än oss. Hon passerade nämligen mållinjen på ett par skidor medan vi bara passerade mål på sidan om. Utan skidor. Fast jag känner mig helnöjd med det. Jag har lite (för att inte säga mycket) svårt att begripa hur folk kan betala för att åka skidor flera mil. De måste helt klart ha för hög lön. =)image50

Soptunna på vift.

I fredags när jag  skulle skjutsa Vilgot till pappa J så bad jag Vilgot att slänga soporna. Snäll som han är så tog han soppåsarna med brännbara sopor och i samma sekund som han släpper ner ena påsen i tunnan så inser jag att det är fel soptunna. Inte i den bruna, de ska slängas i den blå talar jag snällt om. Det var bara det att den blå var borta. Snacka om snopet! Nu har hela helgen gått och fortfarande ingen tunna att slänga brännbart i. Jag fattar ingenting. VAR ÄR MIN SOPTUNNA!? Jag är mycket upprörd!

Trädgårdsdrömmar

Jag har börjat längta som bara den till vår och sommar. Det är något nytt för mig. Tycker bäst om höst och vinter och brukar inte längta till varmare tider. Men i år är det annorlunda. I år har jag ju min alldeles egna lilla trädgård. Så medan det fortfarande är vinter och lite snö kvar ute så drömmer jag mig bort till sommaren och planerar och fantiserar om vad jag ska plantera och odla i min lilla trädgård. Den är ju inte stor men lite ska jag väl få plats med i alla fall.
image49

För många kilon.

Åh, va sur jag blir. Jag har gått upp i vikt nu igen. Jag kan inte begripa att det ska vara så svårt att hålla vikten eller möjligtvis gå ner nåt extra kilo. Måste ta itu med det nu igen. Tror det  får bli GI, det funkade ju himlans bra i somras. Ska nog gå in på GI viktkoll direkt efter melodifestivalen och planera alla måltider för nästa vecka. Nu måste jag till tv-soffan. Ha en trevlig lördagkväll.

Veckans Puh v. 7

image48

Snorig helg.

Snörvel och snor! Förkylning slog till i slutet av förra veckan och hela helgen har tillbringats i horisontellt läge.
Öppet hus på ungarnas skola missade jag helt. Hade givetvis tänkt infinna mig på skolan, men när jag vaknade lördag morgon var det totalt otänkbart att stiga upp och åka dit. Jag var alldeles för febrig och trött. Nu börjar jag i alla fall så smått känna mig piggare igen. Ska dricka en kopp te med honung nu och sen krypa till kojs. Hoppas på att vara helt frisk i morgon.

Fettisdagen

Här kan ni se en riktigt lycklig morfar! Det är nämligen semeldagen idag och morfar har väntat och längtat i flera veckor på att få äta favoritbakverket. Det är absolut inte tillåtet att äta semla före semeldagen!
Men idag var det äntligen lagligt, så då var han förbi med en varsin semla till oss.

image47

Lila väggar, ett minne blott.

Nu är de lila väggarna borta. Skönt!! Jag slet en hel kväll förra veckan med maskering och målning av Kims rum, och bra blev det om jag får säga det själv.
Före-bilder och under-arbetets-gång-bilder kan ni se nedanför. Efterbilderna får ni däremot vänta lite på, men de kommer inom en snar framtid.

image45

image46


Majssoppa till middag.

Idag har jag jobbat hela dagen. Skönt i och för sig, men jag tycker inte man hinner just nånting när man kommer hem. Trött och slut är man efter att ha varit i en tjattrande barngrupp hela dagen. Så ska man hinna/orka med läxläsning, celloövning o.s.v. innan klockan är sängdags för ungarna. Tur att jag fick hjälp med matlagningen idag i alla fall.

image43

image44

Mycke film blidde det.

Jaha, då var det söndag och nästan slut på helgen igen. Barnen är på bio och ser Råttatouille med pappa J, så då passar jag på att sitta här framför datorn en stund.
Det blev mycke film den här helgen. Vilgot fick ju ihop sina cellokryss i veckan så på fredagen var vi iväg så att han skulle få välja en film att hyra. Det slutade med att vi hyrde 3 filmer i 3 dar. Hmm, jag vet inte riktigt hur det gick till. Film-myset på fredagen bestod i alla fall av en Scooby-Doo film, chips, popcorn och godis. Festligt värre!  Igår kväll såg vi på Natt på museet, den var ganska bra faktiskt, och nu är de på bio och så har vi en hyrfilm kvar att se. Ja, mycke film blidde det!

Knäppte lite kort på mitt lilla "hus" häromdagen, så här ser det ut mitt lilla bo.

Snön vräker ner idag me, så nu måste jag ut och skotta igen.

image42

Mera snö.

Fortfarande snö ute. Det har snöat i tre dagar nu. Helt underbart tycker jag. Fast idag var det inte skönt ute, det blåste alldeles för mycket. Ungarna var i alla fall ute och härjade vilt i snön ett tag, begravde varandra och lite så där, och så hjälpte de mig med lite snöskottning också.
 

image41

RSS 2.0